Om

Vi er Lars og Marianne Skovmose. Vi arbejder begge som pædagoger, men Lars, der allerede har en halv landbrugsuddannelse, har i flere år ønsket at få får. Vel at mærke sin egen besætning idet han allerede har ”trænet” i flere år via sit job. Jeg kæmpede, ja faktisk i flere år, for at blive i byen, men måtte overgive mig. Så i november 2015 flyttede vi på landet. Et mindre landsted 11 km. nord for Flakhaven i Odense. I maj 2016 købte vi en hel besætning – gotlandske pelsfår – 10 moderfår og så en vædder udefra. Efterfølgende har vi fået først kuld lam, 17 stk.

Vi meldte os til Fyens Fåreavler Forenings begynderkursus. Hvis fårene skulle være et fælles projekt var vi nødt til begge at have en vis viden. Og selv om Lars har passet får i flere år, var der meget at lære. Efterfølgende var jeg på medicinhåndteringskursus og lærte at aflive et hvidkål og stikke i en død kalv.

Vores grund er ikke stor nok til så mange får og der skal ofte være foldskifte, for at mindske orme- og leveriktersmitten. Derfor har vi forpagtet et dejligt naturområde/engstykke i forlængelse af vores grund, lige ned til Stavis Åen. En anden gevinst ved dette er et rigt fugle- og naturliv, lige uden for vores vinduer. Ja selv havørnen har været forbi.

Vi er klar over, at fåreavl aldrig bliver vores levevej, men vi kan jo ikke selv spise os igennem 17 lam. Derfor sælger vi hele lam, når de skal slagtes i efteråret. Der vil også kunne købes skind.

Find vores kontaktoplysninger nederst på siden.