Nytårshilsen til alle der interesserer sig for bloggen

I år har vi brugt væddersele. En sele med kridt, så vi kan se om vædderen har været på fåret. Og vi har tydeligt kunne aflæse om alle får blev først røde, og efter 3 uger, gule.

Det handler om brunstperiode, hvis de er slæmmet, får han ikke lov. Og det ser ud til, at vi skal have lam fra 2. april til 26. april. Får er nemlig drægtige i 152 dage. Hvor mange lam det enkelte dyr har i maven er så det spændende.

Og om læmningen kan foregå uden komplikationer. Et enkelt dyr har snydt os. Det vil sige, at det ikke har fået kridt på ryggen. Men om det skyldes at jobbet blev klaret inden vi fik selen på ham, er uvis. Eller fåret slet ikke er med lam?

De er alle i godt huld og skal jeg gætte, er der lam i alle – og flere forhåbentligt med to.

Nu er det bare at sørge for den rette fordring, så lammene udvikler sig og fåret er klar til god mælkeproduktion. Og vente!

For lammesæsonen er det sjoveste ved at have får.

Vædderen er, efter forhåbentligt veludført arbejde, røget i en boks for sig selv. Han kan fortsat kigge til damerne og snuse, men ikke stange og skubbe rundt med dem. Samtidig skal han jo ikke have samme næringsrige foder som damerne. Han kan tværtimod få nyreproblemer ved for god fordring.

Han må nøjes med saltsten, wrap og lidt vitamintilskud. Han var begyndt at stange vel rigeligt til fodermesteren, og det skal man ikke!

Vi har stadigvæk et par langhårede skind, hvis nogen er interesserede.

De bedste nytårshilsner herfra.